Viikingeistä, samuraista, assassiineista, temppeliherroista, ninjoista ja muista historiallisista soturiheimoista on kerrottu tarinoita jo vuosisatojen ajan. Kuten muinaisiin joogeihin, myös sotureihin liittyy mystiikkaa, legendoja – ja suoranaisia väärinkäsityksiä. Tämänkertaisessa jakossa keskustelemme uskontotieteilijä Karolina Kouvolan kanssa soturikulttuurien henkisistä ja myyttisistä ulottuvuuksista, sekä tietysti siitä, mitä yhteistä taistelutaitojen vaalimisella on joogan kanssa. Miksi soturit kiehtovat? Onko joogaan yleisesti liitetty pasifismi pelkkä myytti? Mitä Krishna sanoi Arjunalle taistelukentällä? Onko pysyvä rauha mahdollista tai edes tavoittelemisen arvoista? Tervetuloa mukaan keskusteluun sodasta ja rauhasta.

MAAILMANPUUN JUURISSA jäsenemme pääsevät pohtimaan syvemmin aggression ja väkivallan roolia ihmiselämässä, sekä saavat tietää ninjoja koskevan paljastuksen!

 

Tämäkin MAAILMANPUUN jakso on tehty yhteistyössä Basam Booksin kanssa. Koodilla "maailmanpuu" kuuntelijamme saavat 20% alennuksen kaikista kirjoista Basam Booksin verkkokaupassa osoitteessa www.basambooks.fi. Tarjolla on runsas valikoima filosofiaa, kaunokirjallisuuden klassikkoja, runoja, suurten hahmojen elämäkertoja ja laadukkaita elämäntaitokirjoja!

Karolina Kouvolan kirjoja SKS:n verkkokaupassa
Tietoa saagoista