Kuuluvatko jumalat joogaan? Kaikista maailman kulttuureista löytyy käsitys ihmistä korkeammista voimista. Moderni länsimainen kulttuurimme kuuluu häviävän pieneen historialliseen vähemmistöön kyseenalaistaessaan laajalti korkeamman olennon olemassaolon. Joogan maailmankuvassa jumalilla on tärkeä rooli ja niihin viitataan kaikissa joogaperinteen keskeisissä lähteissä. Mutta mitä jumalilla oikeastaan tarkoitetaan? Ovatko jumalat uskon asia, vai onko niitä mahdollista lähestyä myös muilla tavoin? Mitä merkitystä on sillä, että joissakin perinteissä jumalia on yksi, joissakin useampia? Tervetuloa mukaan etsimään kaiken olevan alkusyytä!

Maailmanpuun juurissa vaihdetaan jälleen kerran isompi vaihde silmään. Pohdimme etenkin jumalan ja todellisuuden suhdetta. Onko jumala kaikki, mitä on, vai onko jumalassa oltava myös jotain olevan ylittävää? Keskustelemme myös eri tavoista, joilla tätä suhdetta on määritelty joogafilosofiassa.

Pääset liottamaan materialismin autiomaan kurittamia jalkojasi metafysiikan elvyttävissä vesissä, kun liityt Maailmanpuun Juurijäseneksi osoitteessa maailmanpuu.fi/liity!

Jumala
Teologia
Metafysiikka
Ishvara
Deva
Ihmiskeskeisyys
Michelangelo: The Creation of Adam